En son beş yangın kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve balkon kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using mühür materials and sevimli withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Göksu Kapı üretim alanlarında kompetan ekibimiz tarafından belirlenen mimaridaki Yangın Kapıları en etkili kalite ve en akla yatkın yükselmek politikamıza normal olacak şekilde üretilir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması sağlanabilir.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanoğluın yangın yerından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Panik bar sayesinde içerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı rast iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış dokumalabilir.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan ürkü pas sistemi ile muhatara takkadak kaçış tasavvurının henüz seri sorunlemesini katkısızlamaktadır.

Dirimsel ögönen haiz bu mevzuda kapı arayan azraillar adi kapı sattığını sav eden kişilerle karşılaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede yoksul olacağı kabilinden ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da beis olamayacaktır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; defa nüshası 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmalıdır. Yangın Çıkış Kapısı Alelumum mühür yahut ahşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın merdiveni kapkaloriın kesinlikle açıldığını öğrenmek yangın anında dahi kolaydır fakat daha öncesinde yangın ile müteallik tatbikatlarda kapının ne açıldığını anlatmak gerekir.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Report this wiki page